Fay Wildhagen

Med sitt særegne musikalske landskap har hun imponert mange gjennom sine turneer og nøkkelfestivaler i Norge og Europa. Endelig kommer artisten, låtskriveren, produsenten og supergitaristen Fay Wildhagen til Livestock.

– Vi gleder oss veldig til Fay kommer til Livestock. Det blir en blanding av folkemusikk, pop og rock i et orkestralsk lydbilde med episke gitarsoloer og såre vokallinjer, sier festivalsjef Sunniva Brennmoen Strypet.

Wildhagen debuterte i 2015 med sitt kritikerroste og prisvinnende album «Snow» -preget av en poetisk sårbar lyrikk og frodig melodisk indie-pop. Etter en kraftig senebetennelse i begge armer over en lengre periode, måtte Fay pakke ned gitarene og søke etter nye måter å skape musikk på. «Det vanskelige andrealbumet» ble skrevet og produsert i ensomhet på en hytte i den norske fjellheimen. Men også i Trondheim, Stockholm, Los Angeles og Oslo.

– Helt ærlig var jeg på et mørkt sted da jeg lagde dette albumet. Jeg savnet å kunne spille gitar, men jeg visste at jeg måtte komme meg videre og ikke begrave meg selv i håpløsheten. En stor del av albumet viser at man kan snu hindringer til måter å komme videre på, forteller Wildhagen.

Albumet fikk navnet «Borders» (2018), og betegnes som bunn ærlig, storslagent, grenseløst og pustende – en videreføring av «Snow» i nye og mer utforskende retninger.

I starten av 2020 slapp Fay «Leave Me To The Moon» – som inneholdt akustiske versjoner av mange av hennes låter, og skulle etter planen ut på turné. Dessverre ble denne turneen, som så mange andre i 2020, avbrutt etter kun én konsert.

Fay har i stedet benyttet tiden til å konsentrere seg om filmmusikk til «Aksel», dokumentaren om Aksel Lund Svindal som kom på skjermen høsten 2021. I tillegg har hun fått med seg mange gode naturopplevelser i «71 grader nord – Norges tøffeste kjendis».

– Det kommer til å bli en vill og vakker konsertopplevelse midt i skogen på Livestock når Fay entrer scena på Stormoen, avslutter Sunniva Brennmoen Strypet.