Opplev Nord-Østerdalens råeste festival

Endelig kan vi by på en fullskala-festival igjen etter to år uten, og i tillegg er det 15-årsjubileum for Livestock. Denne festivalopplevelsen vil du ikke gå glipp av.

TILBAKEBLIKK: Like god stemning skal det bli på årets festival. Foto: Oddbjørn Haugen

Livestock er i sin reneste form en festival i Nord-Østerdalen hvor musikk og natur står i fokus. Vår tilhørighet er i den ville naturen og bygdesamfunnet som yrer av liv og skaperglede.

Den andre helgen i juli hvert år, samles arrangørgruppa, omkring 450 frivillige og vårt kjære publikum seg. Dette skjer på den lokale skytterbanen Stormoen i Alvdal. Over to dager arrangeres hovedarrangementet, nemlig festivalen Livestock.

Livestock så dagens lys i 2007 da en vennegjeng hadde veldig lyst til å arrangere en festival. Og man kan trygt si at det har skjedd mye siden den gang. For å bli bedre kjent med festivalen anbefaler vi å se denne videoen som oppsummerer de ti første årene.

Disse artistene må du få med deg i sommer

Vi har litt av noen konsertopplevelser på lur i 2022. 15 band skal entre hovedscenen og skogscenen på 15-årsjubileumet. Blant dem er Oslo Ess, et band som har blitt Livestock-legender, og som endelig returnerer for første gang siden 2016. I tillegg kommer store navn som blant andre Odd Nordstoga, Staut og Honningbarna.

I tillegg kommer Jon Inge Vik og Johan Petter Mellinge fra den populære podkasten Jegerpodden. Sammen med trubaduren Magnus Hestegrei skal de ha en livepodkast på scenen med en østerdøl som gjest.

Sving deg i pallehusker på festivalområdet

Livestock prøver alltid å fornye seg litt og litt når det gjelder selve festivalområdet. I år blir festivalområdet delt inn i flere soner med blant annet forskjellige sittegrupper hvor publikum kan slå seg ned og mingle. I tillegg vil flere pallehusker bli plassert rundt om i skogen, som flere kan få gleden av å nyte under helgen på Stormoen.

I de forskjellige sonene blir det også kunstinstallasjoner, og det er kunstnerparet Esther Breslien og Marius Reed fra Tynset Grafikkverksted i Rambu på Tynset som står for disse. Reed skal blant annet pensle frem motiver fra tidligere festivaler på store lerret gjennom en slags «Memory Lane».

Bo eventyrlig når Livestock går av stabelen igjen

I tillegg til den tradisjonelle festivalcampen med plass til telt og campingvogner er det også muligheter til å leie seg overnatting i skogcampen, som ble introdusert i 2019.

Her kan du flytte rett inn i hustelt eller tretelt som er utstyrt som et hotellrom med fullt oppredde senger. Det er også mulig å leie innredede lavvoer.

Ungdommen får oppleve festivalen gjennom Livestock Ung

Under pandemien i 2021 testet Livestock ut et nytt konsept for de unge som ikke er gamle nok til å delta på selve festivalen, eller som er for gamle for Kalvstock.

Livestock Ung er en alkoholfri ungdomskonsert, hvor flere av bandene som spiller på Livestock også holder en egen konsert for ungdom mellom 10 og 15 år. Det vil også bli arrangert i 2022 etter suksessen med blant andre Chris Holsten på scenen i 2021.

MAGISK: For en opplevelse Livestock Ung-publikummet fikk i skogen i 2021. FOTO: Espen Solly

En av landets mest populære familiekonserter til Alvdal

Nå har det gått tre år siden Kalvstock sist ble arrangert, men endelig går barnefestivalen av stabelen igjen.

Programmet i år er spekket av musikk, verksteder, teater, aktiviteter og muligheter for skaperglede. Dette er en festival hvor alt skjer på barnas premisser! 

 «Du og jeg og vi 2-3-4» er en av landets mest populære familiekonserter, og de dukker opp på Alvdal i sommer. Det gjør også «Ogras».

Søppelmonsteret dukker opp i år igjen, og i tillegg kan de unge være med på danse-workshop med Gard Lervang fra Dansefarmen.

SØPPELMONSTERET: Ta med barna til søppelmonsteret også i 2022! FOTO: Klara Skovro Thoresen

Bli med på eventyr på to hjul

Stisykling har blitt populært blant mange denne herlige juli-helgen, og det får du også muligheten til i år.

Det finnes flere sykkelaktiviteteter du kan begi deg ut på under Livestock 2022.

Burgeren du ikke vil gå glipp av

For tiende år på rad stiller Budeia fra Vingelen opp og serverer blant annet den populære Livestockburgeren. Har du ennå ikke prøvd den? Da er 2022 året for å endelig sette tennene i den fantastiske burgeren.

Gaia Gaiasenter står for det grønne mattilbudet og selger vegetarmat under både Livestock og Kalvstock.