Flere lokale band til Livestock: – Dette vi brenner for

De lokale bandene «White Spire» og «Cabinet of Ministers» kommer til Livestock i sommer. Det gjør også fjorårets Ubarka-vinner Osmium V.

I tillegg til de tre nevnte over kommer også tidligere festivalsjef for Livestock, Anne Linn Schärer, for å opptre. Det er en glede for oss å kunne tilby en helproff sceneproduksjon til lokale musikere.

– Livestock har bygd seg opp sten for sten med lokale band på scena. Fra de første årene der nesten samtlige band var lokale, til de senere årene, der vi har hatt glede av å kunne ha en kul miks av lokale, nasjonale og til og med internasjonale band og artister på scenene på Stormoen. Det er jo dette vi virkelig brenner for – å være en arena for lokale band å vise seg fram! Det er utrolig gøy å kunne tilby en helproff sceneproduksjon og en skikkelig festivalsetting for lokale musikere, og håpet er at dette kan inspirere lokal ungdom til å satse på musikk, låtskriving og produksjon, sier festivalsjef Siri Hafstad Eggset.

Cabinet of Ministers

«Cabinet of Ministers» er et band fra Kvikne som ble dannet i 2015, men som først i 2019 begynte å gi ut musikk. Bandet har gitt ut fire singler på digitale plattformer. I 2022 ga bandet ut sin siste singel «Forever Night», som ble støttet med deres første musikkvideo. Tilbakemeldingene har vært veldig positive fra hele verden.

Bandet har vokst enormt siden det ble dannet og gjennom årene har de funnet sin plass i den melodiske metal-sjangeren. Med «Cabinet Of Ministers» får du et stort lydbilde med melodiske riff, store soloer og tematikken i tekstene spenner i fra det mørke som ligger i oss mennesker, til menneskers kamp for overlevelse på denne jord.

Bandet består av Ragnhild Sletten (vokal), Bjørn Frengstad (gitar), Stian Norheim Moene (gitar), Håkon Innerdal (bass), Harald Sletten (keyboard), og Emil Meland (trommer).

White Spire

Dersom du har vært på Hematt eller Livestock i løpet av de siste årene er sjansene store for at du har fått med deg «White Spire» sitt forrykende show på ett eller annet tidspunkt.

Bandet består av seks dedikerte musikere, med stor aldersspredning (39år) og lang erfaring. De er et hardtarbeidende rockeband som spiller bredbeint rock fra de siste 5 tiår. Bandet leverer et forrykende liveshow med klassikere fra band som bla. Deep Purple, Mötley Crüe, Van Halen og Guns n’ Roses.

Alle jobber knallhardt for at musikken skal låte best mulig, og med ei energisk og rå dame i front er dette et bunnsolid rockeshow. Medlemmene av «White Spire» er Siri Beate Fossum (vokal), Kristoffer Erlien Hagen (gitar/vokal), Jørgen Gjelten (gitar), Rune Nygårdshaug (bass/vokal), Erland Johaug (tangenter), og Axel Slettan (trommer/vokal).

Osmium V

Prog-metal bandet «Osmium V» vant fjorårets utgave av bandkonkurransen Ubarka. Finalen ble avholdt på skogsscena på Livestock, og med sine to selvskrevne låter holdt det til å gå helt til topps i konkurransen. Og som vinner av konkurransen skal bandet opptre på Livestock i 2023.

Anne Linn Schärer

Etter å ha spilt rock i flere år i bandet Krast, finner Anne Linn nå sin egen vei i det musikalske landskapet. Høsten 2023 kommer debutalbumet «Perlemorsky» produsert av Kristoffer Lo. I et lydbilde man kan finne både folkemusikk og pop, formidler hun nært historier du både lytter til og musikk du drømmer deg bort i.

– Anne Linn Schärer er tidligere festivalsjef for Livestock og til høsten gir hun ut sitt første soloalbum! Med seg på laget har hun flere lokale musikere og sammen skaper de et vakkert, nært og akustisk lydbilde. I tillegg synger Anne Linn på norsk. Dette blir en kjempefin konsertopplevelse, sier artistansvarlig i Livestock Eline Kjernmoen.