Stisykling

Det finnes flere sykkelaktiviteteter du kan begi deg ut på under Livestock 2024. Vi gleder oss til å ta deg med på nye eventyr på to hjul!

Utflukt til Grimsbu

Fredag: guidet utflukt til Grimsbu på sti eller gravel

Vi tar dere med til Alvdals ukjente, men akk så flotte lillebror, Grimsbu! Det blir guida turer både på stisykkel og gravel, og unik after-bike!

Oppmøte: hos Urørt ski- og sykkeleventyr, Sølndalsvegen 263, kl. 09.30

Nivå: middels.

Varighet: 6 timer.

Kongerekka

Lørdag: guidet stisykling langs Kongerekka

En fantastisk tur fra Alvdal Vestfjell og tilbake til bygda. Fra baksida av Kvitvola, midt i Haustdalen snor vi oss fram på en av de feteste stiene vi har rydda i fjellet. Avsluttes som alltid med sti helt ned til dalen – en uslåelig kombinasjon! Distanse 24 km. 700 høydemeter opp. 1100 høydemeter ned.

Oppmøte: hos Urørt ski- og sykkeleventyr, Sølndalsvegen 263, kl. 09.30

Nivå: middels.

Varighet: 6-7 timer.

Tre topper

Lørdag: guidet stisykling over tre topper

Tre av de flotteste sykkeltoppene i Alvdal på èn og samme tur. Vi får først shuttle opp i lia før vi starter turen med en herlig nedkjøring. Deretter 3 topper og fabelaktige nedkjøringer med nydelig barnåls- og fjellstier i mellom. På denne turen må man påregne noe pushbike opp til to av toppene. Distanse 20 km (+5 km grus tilbake til sentrum). 850 høydemeter opp. 1050 høydemeter ned.

Oppmøte: Alvdal stasjon, kl. 09.30

Nivå: middels til krevende.

Varighet: 6 timer.

Tron til Steia

Lørdag: guidet stisykling fra Tron til Steia

Most bang for the buck! 1800 høydemeter nedover og 400 høydemeter oppover. Vi kombinerer shuttle med det fabelaktige stinettverket nært sentrum. Definitivt turen for den som liker nedoversykling mest, men samtidig ønsker tur. Distanse: 22 km.

Oppmøte: Alvdal stasjon, kl. 09.30

Nivå: middels.

Varighet: 5 – 6 timer.

Shuttle på Tron

Søndag: shuttle på Tron

Under Livestock tilbyr vi en unik mulighet til shuttling på Tronfjell. Med Norges nest høyeste bilvei som utgangspunkt kan du få opptil 900 høydemeter i ett run! Syklingen på Tronfjell byr på både høyfjellssykling, barnålstier, flyt, fart, teknisk terreng så her er det noe for alle!

Shuttle foregår fra kl 10.30 til kl 16.30.

Oppmøte: ved innkjøring til veien i Tronsvanglia.