Om Livestock

Livestock er i sin reneste form en festival i Nord-Østerdalen hvor musikk og natur står i fokus. Vår tilhørighet er i den ville naturen og bygdesamfunnet som yrer av liv og skaperglede. Livestock er tuftet på frivillighet og grasrotbevegelse, bestående av mennesker som har to ting til felles: kjærlighet til Nord-Østerdalen og et brennende ønske om å skape noe som utvikler Livestock og samfunnet rundt.

Livestock har de siste årene vokst til å bli en møteplass på tvers av generasjoner, og tilbyr spennende kultur og aktiviteter på flere forskjellige plattformer. I dag består arrangørgruppa av 25 unge mennesker med tilknytning til Nord-Østerdal, enten gjennom oppvekst eller tilflytning. Vi brenner for å skape gode opplevelser, og vi ønsker å kunne tilby unike begivenheter innen kultur og friluftsliv for alle aldre.

Foto: Oddbjørn Haugen

Den andre helga i juli hvert år, samles vi i arrangøruppa, omkring 450 frivillige og vårt kjære publikum seg. Dette skjer på den lokale skytterbanen Stormoen i Alvdal. Over to dager arrangeres hovedarrangementet, nemlig festivalen Livestock. Den består av et bredt og spennende konsertprogram, der norske artister av alle slags kaliber spiller for et feststemt publikum. Alt fra lokale helter og småband til nasjonale, kjente artister har spilt på scenene. Under festivalen blir det servert lokal mat og drikke fra hele Nord-Østerdalen – noe som du kan nyte i rå natur sammen med stemningsfylte konsertopplevelser. Festivalområdet har også en egen camp, der lokale, så vel som tilreisende, kan bo under festivalhelgen. På basecampen vår kan du også ta del i flere spennende aktiviteter i vår storslåtte natur.

Midt i Alvdal ruver fjellet Tron som en gigantisk bauta, og minner alle på at naturen her kan være ekstrem. På dette store fjellmassivet er det et lite mekka for sykling. Livestock tilbyr guidede stisykkelturer og shuttlesykling på fjellets fantastiske utvalg av stier. Den lette tilgangen til stiene gjør dette til et sjeldent område i norsk sammenheng. Dette er et tilbud vi har under festivalhelgen, men også under en egen festival senere på høsten; nemlig sykkelfilmfestivalen.

For å sikre et sterkt kulturtilbud for de minste, har også festivalen Kalvstock vokst frem. Det er en festival for barn og familier fylt til randen av opplevelser – både for øret, kroppen og magen. Programmet består av musikk, verksteder, teater, aktiviteter og muligheter for skaperglede. Dette er en festival hvor alt skjer på barnas premisser!

Foto: Klara Skovro Thoresen