Gjentar suksessen med silketrykkeri

I 2023 hadde Livestock eget silketrykkeri som ble meget godt mottatt av publikum. Takket være FIAS miljøfond har vi gleden av å tilby dette også i 2024.

– Fjorårets silketrykkeri slo veldig an hos publikum, og det gikk nesten varmt oppe i merchboden på festivalområdet. Dette er også et kjempebra miljøtiltak, for det gjør at vi kan redusere innkjøp av nytt merch. Jubelen stod derfor i taket da vi fikk midler fra FIAS miljøfond til å kjøre en ny runde med silketrykkeri på Livestock i år, sier festivalsjef Siri Hafstad Eggset.

I år som i fjor kan du ta med deg ditt eget plagg hjemmefra og få silketrykket på et av årets spesiallagde design. Eller så kan du også kjøpe et «second hand»-plagg fra vår lille bod som det kan bli trykket på. (Se årets design nederst på siden)

Et viktig klimatiltak for oss som festival er å bidra til at det produseres færre ting, og at det blir kastet mindre ting. Et enkelt, men viktig og ikke minst effektfullt grep for oss er i denne sammenheng er å redusere innkjøp av nyprodusert festivalmerch.

I fjor utviklet vi, i samarbeid med lokal kunstner og designer Helle Lie Jacobsen, en silketrykkstasjon på festivalområdet. Og der du i fjor møtte en smørblid Helle bak disken er det i år Marius Reed ved Rambu grafikkverksted som skal stå for trykkeriet.

– Marius er rutinert på silketrykk, og vi har hatt samarbeid med Rambu Grafikkverksted tidligere, så dette kommer til å bli superbra! Håper mange benytter muligheten og tar med seg en plagg hjemmefra som de kan få trykket på et av årets kule design på, sier Hafstad Eggset.