Livestock ansetter festivalsjef i full stilling

Fra 1. oktober tar Siri Hafstad Eggset over som festivalsjef etter Sunniva Brennmoen Strypet. For første gang i festivalens historie er festivalsjefen ansatt i en 100 prosent stilling.

– Jeg takket ja til jobben først og fremst fordi jeg elsker Livestock. Det er uten tvil det kuleste som skjer i Nord-Østerdalen i løpet av året. Jeg mener at Livestock er viktig fordi det bidrar til å gjøre regionen mer interessant for tilflytter og tilbakeflyttere, og det er noe som er viktig for distriktet, sier Siri Eggset.

Siri forteller at hun gleder seg vanvittig til å starte i stillingen.

– Jeg har allerede vært med på et arrangørgruppemøte, og det er en utrolig inspirerende gjeng å jobbe sammen med. Innmari sosialt er det også, utdyper Siri.

ARRANGØRGRUPPA: Bak f.v. Hans Fredrik Dahlen, Ola Brandsnes Vårtun, Sunniva Brennmoen Strypet, Siri Hafstad Eggset, Knut Harald Skogli, Ann Kristin Lagmannsveen. Foran f.v. Elida Charlotta Skjærstad, Espen Solly, Tora Trønnes Lilleeggen, Rikke Skomakerstuen, og Silje Kvalvik Eidsvåg.

Styret i Livestock var ikke i tvil da det skulle ansettes en ny festivalsjef, og er glade for at de fikk tak i navnet de hadde øverst på lista.

– Siri er veldig engasjert i utviklingen av regionen. Med sin tilstedeværelse som første festivalsjef med bosted i Alvdal, så er vi alltid nære samarbeidspartnere, og tilgjengelig for dialog med andre kulturarrangører, sier styreleder i Livestock, Hans Steien Rasmussen.

Siri har jobbet med integrering av flyktninger i Tynset kommune i mange år, og driver fra før av Urørt ski- og sykkeleventyr sammen med mannen sin, Audun Lutnæs. Den nye festivalsjefen har også tidligere vært med som miljøansvarlig i arrangørgruppa til Livestock.

– Det er lenge siden nå, så jeg er spent på å se hvordan festivalen har utviklet seg siden den gang. Med Urørt har jeg jobbet med naturbasert reiseliv, og er spent på om jeg kan få brukt denne erfaringen i stillingen som festivalsjef, fortsetter Siri.

Festivalsjef i 100 prosent stilling

For første gang får Livestock en festivalsjef som er ansatt i en 100 prosent stilling, og det er noe man har sett behovet for i flere år.

– Vi er sikre på at det vil åpne nye muligheter for oss med tanke på samarbeidspartnere, og ikke minst enda bedre administrasjon av arrangørgruppa. I tillegg gir det oss mulighet til å være mer tilgjengelig gjennom hele året, slik som vi er på Hematt. Vi mener også at en 100 prosent vil gjøre at man kan vare noen flere år i jobben, og gjøre det mer attraktivt og dermed lettere å finne de rette personene, slik som vi gjorde nå, sier styreleder Hans.

Avtroppende festivalsjef, Sunniva Brennmoen Strypet, er glad for at festivalen nå får en 100 prosent stilling.

– Jeg er glad for at styret har valgt å satse på en 100% stilling for festivalsjefen som kan bidra til mer kontinuitet, større tilstedeværelse i regionen og at Livestock får den oppmerksomheten den fortjener, sier Sunniva

– Vanskelig avgjørelse

Planleggingen av Livestock 2023 er allerede godt i gang. Avtroppende festivalsjef, Sunniva, har lagt ned en fantastisk innsats for Livestock, og erkjenner at det ikke var noen enkel avgjørelse å si opp jobben.

– Det har vært noen utrolige spennende, morsomme, intense og lærerike år sammen med arrangørgruppa. Nå er det tid for å fokusere på én jobb, og da ble valget managementet i Oslo hvor jeg bor. Heldigvis klarte styret å huke tak i en helt fantastisk arvtager. Jeg har ståltro på at Siri vil løfte Livestock videre, og hjelpe arrangørgruppa i å skape enda flere fantastiske festivaler, sier Sunniva.

– Det er en enorm innsats som legges ned av både arrangørgruppa, frivillige, samarbeidspartnere og alle andre som er involvert, og man blir veldig stolt av å ha vært med på å skape noe vi ser har stor påvirkning på regionen vår. Jeg takker for meg, og takker for all hjelp og støtte vi har fått – og ikke minst alle publikummere! Jeg gleder meg til å være publikummer selv neste år, og kanskje frivillig, fortsetter Sunniva.

For å hylle Sunniva tok Siri over festivalsjefstillingen 1. oktober med et smell 😉