Livestock – en miljøvennlig festival

Miljøsjef Ann Kristin Lagmannsveen

Hvert år ser vi etter forbedringer vi kan gjøre for å være en mer miljøvennlig festival. Nå har Livestock en egen miljøsjef.

Ann Kristin Lagmannsveen er festivalens første miljøsjef på mange år, og er klar for å sette et ekstra fokus på å gjøre festivalen så miljøvennlig som mulig.

– Som festivalarrangør har vi alltid et stort ansvar for å ta vare på miljøet, både lokalmiljøet rundt oss og i et større perspektiv. Livestock er superfornøyd med vår beliggenhet ute i skogen blant lyng og furutrær, men det betyr også at vi er litt ekstra forpliktet til å forlate området rent og pent etter endt festival, sier Ann Kristin.

Fra tidligere har vi alltid strebet etter å bruke lokale leverandører og samarbeidspartnere, og alltid hatt fokus på effektiv innsamling og håndtering av avfall i samarbeid med FIAS. Det fortsetter vi også med fremover.

– Både Livestock og barnefestivalen Kalvstock har alltid vært veldig gode på gjenbruk. Vi har snekret egne bord, benker og skilt av overskuddsmateriale som vi lagrer på et tørt sted gjennom vinteren og bruker om igjen i år etter år, fortsetter miljøsjefen.

MILJØ I FOKUS: Helle Lie Jakobsen fullfører en av miljøstasjonene på Livestock. Foto: Ole Martin Andreassen

I tillegg til dette får vi låne tre elektriske varebiler av Tronfjell Maskin under festivaluka. Det gjør at vi kan transportere folk, varer og materialer med et lavere klimaavtrykk enn tidligere.

I år som mange år tidligere har vi samarbeidet med Hedmark trafikk/Innlandstrafikk for å sette opp billig busstilbud mellom festivalen og de ulike bygdene i regionen. Dette gjør at publikum kan komme seg til og fra festivalen både trygt, enkelt og miljøvennlig.

Et par andre punkter som er ekstra aktuelle i år:

  • Festivalen er nå 100% strømforsynt, takket være NØK og Klive! Det gjør at vi slipper å supplere med dieselaggregat som det har blitt gjort tidligere.
  • I år tester vi et nytt merchkonsept med fokus på gjenbruk! Publikum kan nå ta med egen genser eller t-skjorte og få trykket på et unikt livestock-motiv, designet av Helle Lie Jakobsen.