Ole Ivars legger avskjedsturneen innom Livestock

Ole Ivars, Amanda Tenfjord, og Jaa9 & OnklP kommer til Stormoen isommer. Tre ganske forskjellige artister som vi håper alle kan få glede av.

Endelig har vi gleden av å presentere tre artister som blir å se på hovedscena på Livestock i sommer.

– Dette er et artistslipp som favner bredt, noe jeg syns er skikkelig gøy, sier festivalsjef Siri Hafstad Eggset.

For første gang kan publikummet på Stormoen svinge seg til de gode gamle klassikerne fra dansebandet Ole Ivars som legger ut på sin avskjedsturné etter et langt og suksessrikt «eventyr» bak seg.

– Det er skikkelig stas at Livestock kan være med å takke av en viktig del avnorsk musikkhistorie nå når Ole Ivars skal trekke seg tilbake etter en mannsalder, og vel så det, på scena. Vi melder høy allsang-faktor når Ole Ivars entrer scena og fyrer løs med alle sine legendariske slagere, fortsetter festivalsjefen.

Fra tenåringsgjengen startet bandet i 1964, og fram til i dag har Ole Ivars opplevd mye mer enn de selv kunne drømt om. Bandet har sanket med seg 8 spellemannpriser, inkludert den gjeveste av alle, årets spellemann.

– De folkekjære låtene som «Kongen av Campingplassen», «Nei, så tjukk du har blitt», «En får væra som en er», «Jag trodde änglarna fanns» og «Kalle med fela», er noen av låtene som Ole Ivars har hatt suksess med. Flere av de gamle hitene fra 60-tallet har de selvfølgelig også på repertoaret, skriver bandet i en pressemelding.

I sitt 59. år på veien består Ole Ivars av Ole Ødegard, Arne Willy Foss, William Kristoffersen, Morten yhus, Bjørn Elvestad, og Espen Hagen Olsen.

Jaa9 og OnklP returnerer

Mange husker kanskje da Johnny Engdal (Jaa9) & Pål Tøien (OnklP) entret Livestock-scenen i 2017. Endelig er duoen tilbake igjen på Stormoen. OnklP sto også på samme scene tilbake i 2014 da han gjestet Livestock med bandet OnklP og de fjerne slektingene.

– Jeg gleder meg stort til å ønske Ja9&OnklP tilbake til Stormoen, og forventer at stemninga står til langt over de høyeste furutrærne nok en gang, sier festivalsjefen.

I 2022 feiret Jaa9 & OnklP 20 år som duo. På de årene har de levert stødig med radiohits og flere låter som virkelig har truffet publikum etter de debuterte med «Hvem Faen» i 2002.

De startet med Bondegrammatikk’, Norges mestselgende mixtape noensinne. Den fikk enorm oppmerksomhet, og allerede året etter kom den første offisielle utgivelsen, ‘Sjåre Brymæ’, ut på C+C Records. Landeplagen «Kjendisparty», samt «Stank Ass Ho» sammen med Rune Rudberg, gjorde at gutta ble kjent langt utover hiphop-miljøet i Norge.

Det ble stille rundt duoen i noen år, men etter comebacket med «Fredag» og plata ‘Bondedramatikk’ med gamle og nye låter var veien igjen kort til platekontrakt.

Amanda Tenfjord

Sist, men ikke minst, kommer Amanda Tenfjord til Livestock i sommer. Mange husker henne kanskje fra fjoråret Eurovision hvor hun representerte Hellas og ble nummer 8 med sangen «Die Together».

26-åringen har blitt rost opp i skyene av internasjonalt anerkjente medier som The Fader og New Musical Express (NME), og låtene hennes har reist verden over med global støtte fra Spotify og Apple, i tillegg til å ha vært med i TV-serier på Netflix og NRK.

Selv om Tenfjords musikalske milepæler er mange, er albumet «In Hindsight», som kom ut høsten 2022, utrolig nok hennes debutalbum.

– Jeg var bestemt på at om jeg skulle skrive et album skulle jeg gjøre det sammen med noen få av mine favoritt-mennesker/musikere. Jeg og Bjørn (Bjørn Helge Gammelsæter) har skrevet alle låtene sammen, og på noen avlåtene har låtskrivere og artister som dePresno, Hilde Skaar, Thea Wang og Mathias Wang vært med. De er alle folk jeg beundrer høyt, sier Tenfjord i en pressemelding.