Buldring

Under festivalen vil det bli arrangert en buldresamling. Buldring er en veldig enkelt tilgjengelig og ren form for klatring. Det gjennomføres uten sikringer på kampesteiner som sjeldent blir høyere enn 4-5 meter.

Vi leier ut klatresko for de som trenger det. Ta i så fall kontakt for å sjekke at vi har din størrelse tilgjengelig. Vi gir også en innføring i buldring for alle nivåer. Hvis du er en dreven buldrer og står for egen transport er det bare å møte opp. Vi setter likevel pris på en mail for å få oversikt over antall deltakere.

I Jutulgrava i Rendalen vil vi under årets festival tilby guiding både for drevne klatrere og for de som ikke har så mye erfaring. Jutulgrava har vist seg å være et lite paradis av stein tett i tett over et område på en kvadratkilometer. I et område med lite nedbør og hvor sommertemperaturene sjelden blir plagsomt høye, ligger forholdene til rette for buldring.

En halv håndfull klatrere har i løpet av de siste åra utviklet rundt 100 buldre i grader fra 3 til 7C+. På den faste granitten er det sva, overheng, seriøse krimper og slopetopper, med noe for alle, fra muskelklatrerne til de finslepne teknikerne.

Når: Lørdag og søndag 10:30-17:00. Felles avreise vil være fra Stormoen 10:30. Kjentfolk vil være i buldreområdet frem til 17:00. Det er selvfølgelig lov å komme og å reise både tidligere og senere.

Kontaktperson: Hans Rasmussen, tlf: 97958564, mail: hans@livestockfestivalen.no

  • Pris: (Alle priser eksklusiv billettavgift)
  • Utstyrsleie – Sko og kalk: 100,-
  • Innføring i buldring: 200,-
  • Guiding og skyss til og fra området: 75,-