Tre nye band klare for Livestock 2023

Livestock har gleden av å presentere tre nye band som alle skal være med å sørge for en uforglemmelig festivalopplevelse.

Og det er ikke hvem som helst som kommer til Alvdal i sommer. Datarock, Anne Linn Schärer og brenn. blir å se på Livestock-scenen.

Bergensbandet Datarock har holdt det gående i en ung mannsalder, og har allerede rukket å spille over 1000 konserter i 36 land på 5 kontinenter. Vi snakker alt fra festivaler som Coachella, Roskilde, og Reading til 20 turneer i USA, og tv-show som Jimmy Kimmel Live.

Mange har hørt musikken deres i spill som FIFA og reklamer for alt fra Apple, Google, Microsoft og Samsung til Coca Cola og selve debut-albumet deres endte opp på NME sin liste over årets album og Rolling Stone Magazine sin liste over årets låter.

– Jeg vil tro at mange har hørt slageren «Fa-Fa-Fa» fra før og det blir skikkelig kult å høre den live! I tillegg til den har Datarock mange andre fengende låter i katalogen, og jeg tror de groovy låtene, pakket inn i et interessant teknolydbilde, vil få det til å rykke i dansefoten hos de fleste, sier artistansvarlig i Livestock, Eline Kjernmoen.

I 2023 kommer den nye langspilleren «Media ConsumptionPyramid» som gjengen har produsert i samarbeid med 5-ganger Grammy vinnende Steve Dub (The Chemical Brothers) i Liverpool, og 2-ganger Grammy-vinnende Mark Rakin (Adele) i Los Angeles.

– Den ultimate sommerstemninga

Edvard Smith Save og Rémy Malchère Pettersen utgjør rockeduoen i brenn. Deres første album «Elsker» fra 2019 skaffet duoen sin første Spellemann-pris i kategorien «Årets rock»

Alt ved brenn. viser at rocken fremdeles kan være uredd, fri, uhøytidelig og fargesprakende, og dessuten påvirket av usannsynlige referanser fra andre musikalske leire. Duoens unike blanding av rockens kompromissløshet kombinert med popens lekenhet og sjarm, har gjort at de skiller seg ut i musikklandskapet og stadig tiltrekker seg nye trofaste fans.

– brenn. er et kult, ungt pønkband som synger på norsk og er kjent for sine livate liveopptredner. Kanskje blir det både moshpit og stagediving – uansett er jeg sikker på at de kommer til å skape den ultimate sommerstemninga på Livestock, sier Kjernmoen.

Rémy Malchère Pettersen (t.v.) og Edvard Smith Save (t.h.) utgjør rockeduoen brenn. Foto: Isak Jenssen

– Kjempefin konsertopplevelse

Sist, men ikke minst, får vi et gjensyn med Anne Linn Schärer på Livestock. Etter å ha spilt rock i flere år i bandet Krast, finner Anne Linn nå sin egen vei i det musikalske landskapet. Høsten 2023 kommer debutalbumet «Perlemorsky» produsert av Kristoffer Lo. I et lydbilde man kan finne både folkemusikk og pop, formidler hun nært historier du både lytter til og musikk du drømmer deg bort i.

– Anne Linn Schärer er tidligere festivalsjef for Livestock og til høsten gir hun ut sitt første soloalbum! Med seg på laget har hun flere lokale musikere og sammen skaper de et vakkert, nært og akustisk lydbilde. I tillegg synger Anne Linn på norsk. Dette blir en kjempefin konsertopplevelse, sier Kjernmoen.

COMEBACK: Tidligere festivalsjef for Livestock, Anne Linn Schärer, skal stå på scenen på festivalen igjen.