Åge Aleksandersen & Sambandet legger avskjedsturneen til Livestock

Åge Aleksandersen og Sambandet avslutter en eventyrlig historie med en aller siste turne i 2024 og 2025. Ett stopp på veien er Livestock.

– Åge er en av landets mest folkekjære artister, så jeg er ekstremt glad for at han tar med seg bandet og legger sin aller siste turné innom Livestock. Åge favner bredt med slagerne sine, så dette er jeg sikker på blir allsang og god stemning i rockens tegn, sier festivalsjef Siri Hafstad Eggset og fortsetter:

– Hvem er det som kan la være å synge med på «Levva Livet» liksom?

Åge Aleksandersen er av mange regnet for å være Norges ukronete rockekonge. Han står bak en rekke av de mest kjente poplåtene i norsk musikkhistorie, og evner å være nådeløst ærlig og personlig i sine sanger.

I presseskrivet legger bandet med følgende sitat fra en anmeldelse:

«Åge og Sambandet er lydsporet til våre liv, det er lyden av tog, lastebiler, fiskebåter og traktorhjul. Det er klangen fra industrimaskiner, kirkeklokker, barnegråt og salmesang. Og nettopp dette er definisjonen på stor kunst!»

– Da vi fikk høre at Åge Aleksandersen skulle legge ut på avslutningsturné var vi nødt til å få ham til Livestock. For mange blir nok dette siste mulighet til å høre slagere som «Levva Livet» og «Fire pils og en pizza» live – så hvis jeg var deg ville jeg kjøpt billetter allerede nå, sier bookingsjef Eline Kjernmoen.

Kan oppleve både Åge og Kvelertak samme helg

Livestock har tidligere offentliggjort at også bandet Kvelertak blir å se på scenen på Stormoen i sommer.

– Selv om Kvelertak og Åge Aleksandersen kan plasseres på ganske ulike deler av rockespekteret, har de i hvert fall én ting til felles; de er rågode live! Til sammen tror jeg de treffer et bredt Nord-Østerdalspublikum, da de begge har fans i ulike leire. Også er det jo det som er det kuleste med festival – at man kan få oppleve både Åge Aleksandersen og Kvelertak på en og samme helg, sier Kjernmoen.

– Jeg vil benytte anledningen å si at jeg er ufattelig stolt av bookinggruppa vår, som har gjort en kraftdemonstrasjon uten like nå. Det er vanvittig komplekst, vanskelig og tidkrevende å booke til små festivaler med begrensa budsjett, og det krever kløkt, tålmodighet og fantasi å gjøre en sånn jobb, avslutter festivalsjefen.