Hagle

Du har garantert hørt musikken til duoen som leverer norsk country-rap de siste årene.

I 2020 ga Hagle ut sin første singel «Traktor». Den ble sammen med låten «Født til å ragge» brukt i andre sesong av NRK-serien «Rådebank».

Indre Østfold-bandet, bestående av André Jensen og Olav Tokerud, har de siste årene etablert seg i toppsjiktet av norske artister når det kommer til streaming og konsertopptredener, og skyter nå fart inn i 2024 med sin gledesspredende country-rap, som handler om rånemiljøet og den lokale bygdekulturen der de vokste opp.

Presseansvarlig for Livestock, Espen Solly, er godt kjent med bandet, og gleder seg til å se Hagle live for første gang på Livestock.

«Hagle tok Norge med storm for noen år siden, og jeg tror dette er et perfekt band til Livestock. Med sine låter som handler om rånemiljøet og den lokale bygdekulturen tror jeg mange i regionen kan kjenne seg igjen i tekstene, og synge med av full hals i sommer», konstaterer en fornøyd Solly.

«Denne gjengen kommer garantert til å lage liv på Stormoen i sommer, og det er jo naturlig at Hagle smeller fra seg når de først spiller på en skytebane», føyer festivalsjef Siri Eggset til med et smil.

De fikk også Spellemannprisen i kategoriene «Årets gjennombrudd» og «festmusikk» i 2021.

Med 150 millioner streams, utallige TV-opptredener, avslutningsshowet på VG-lista og hyppige avspillinger på radio, er det nesten umulig å ikke legge merke Hagle i den norske offentligheten om dagen.

Deres unike blanding av banjo, fele, trekkspill og rap har blitt omfavnet av hele landet og alle bandets singler har toppet listene på Spotify.

Gjør deg kjent med Hagle sine låter her: