Kvelertak

Kvelertak spiller på Livestock 12.-14- juli 2024

Kvelertak er et av bandene som har gått igjen hyppigst som publikumsønske til Livestock gjennom veldig mange år, og derfor er det ekstra deilig å endelig kunne brøle: «Nå kommer de!»

Nå lurer jeg faktisk på om vi blir nødt til å sende ut nabovarsel til hele Fjellregionen, for det kommer til å smelle noe grasat på Stormoen i sommer, utbryter festivalsjef Siri Hafstad Eggset.

– Selv om det blir første gangen Kvelertak kommer til Livestock og Nord-Østerdalen, så kan vi med sikkerhet si at det føles som om de hører hjemme her, og at det var på høy tid at vi fikk dem hit. Det er vanvittig stort å få spydspissene i norsk rock til Livestock, fortsetter festivalsjefen.

Bandet, som ble stiftet i 2007, har turnert med Metallica og Slayer, og varmet opp for band som Iron Maiden og Foo Fighters. I sommer var de headliner på festivalen Tons of Rock foran 25.000 publikummere, og i høst spilte de to utsolgte konserter på Sentrum Scene.

– Jeg vet at det er mange Kvelertak-fans i Nord-Østerdalen som har ønsket seg dette ei stund – så jeg er skikkelig glad for at det klaffer i 2024! Kvelertak er kjent for sine energifylte liveopptredener – og jeg tipper det blir solid moshpit-stemning når de skal spille på Stormoen, sier bookingsjef i Livestock, Eline Kjernmoen.

I september 2023 ga bandet ut sitt femte album, «Endling», som har høstet ros og som omtales som bandets sterkeste utgivelse:

«Kvelertak er bedre etablerte enn noen gang. Da er det rom for å finne leken i det mørke.» -P3.no

«…Det er likevel som helhet noe av det sterkeste de har kokt sammen.» -VG.no

«Kvelertak har det med å levere brutalt solide album, men med femte albumet «Endling» har sekstetten overgått seg sjølv så til dei grader.»-Musikknyheter.no

– Jeg mener at alle bør ha fått med seg minst én Kvelertak-konsert i løpet av livet, avslutter Hafstad Eggset.

Lytt til Kvelerak sine låter her, og gir deg opp til Livestock 2024: