Bandkonkurransen Ubarka går av stabelen på Livestock 9. juli

Ubarka er en bandkonkurranse og et talentutviklingsprogram for unge band, i alderen 12-20 år, fra Innlandet i Norge og Varmland i Sverige.

Første delfinale foregår på Lillehammer 18. juni under Main Street Festivalen. Der vil en jury fra musikkbransjen plukke ut inntil fire band som går videre til semifinalen og finalen, som vil foregå på samme ettermiddag på Livestock 2022.

Vinneren av Ubarka 2022 vinner en spillejobb og vil stå på plakaten, samt være en del av det offisielle programmet under både Main Street Music Festival og Livestock 2023. I tillegg får vinneren kr 5000,- og en dag med rådgivning av artistmanagementet Siwu Music.

Dette betyr også at vinnerne fra Ubarka 2021, Lanz Bulldogs, vil opptre under årets festival. De fem dyktige musikerne fra Ringebu vant den digitale finalen i fjor med sin solide rock og western-sound.

– Vi gleder oss utrolig mye til å høre den Johnny Cash-inspirerte sounden deres, med musikk fra 50-, 60-og helt opp til 90-tallet, sier bookingansvarlig i Livestock, Ola Brandsnes Vårtun.