Endelig returnerer Oslo Ess til Livestock

Oslo Ess har blitt Livestock-legender etter å ha vært på festivalen fire ganger tidligere – sist i 2016. Endelig skal publikummet på Stormoen få rocke med når bandet returnerer på 15-årsjubileumet.

Alle som har vært faste gjengangere på Livestock i en årrekke husker Oslo Ess’ konserter friskt i minne. Bandet slo gjennom i 2010, og var headlinere på festivalen i 2012, 2013, 2014, og 2016.

­– Som fredagsheadliner i 2012 var Oslo Ess det første skikkelig store bandet som spilte på Livestock. Det var den kvelden at Livestock ble en ordentlig festival, og det skjedde til lyden av Oslo Ess. Stemningen har vært elektrisk hver gang gutta har spilt på Stormoen, og det er en selvfølge at de er på plakaten når festivalen fyller 15 år. Det blir rått, sier en av Livestock-grunnleggerne Einar Ødegård Gjelten.

Med låter som «Bislett Stadion», «Alt Jeg Trenger» og «Hold Deg Våken», skal det mye til for at du ikke hørte om denne gjengen tidlig på 2010-tallet. Det gjelder også for festivalsjef Sunniva Brennmoen Strypet som ikke en gang hadde begynt i stillingen før meldingene om at Oslo Ess måtte tilbake på festivalen strømmet på.

– Det er stas å endelig annonsere at Oslo Ess vender tilbake til Livestock. Jeg vet det er mange som anser Oslo Ess som en skikkelig Livestock-band og har mange gode minner knyttet til dem, meg selv inkludert. Tror derfor mange blir fornøyde i dag, sier Brennmoen Strypet.

Fortellerevnen til denne gjengen har fortryllet rockepublikum i over ti år nå, og på deres nyeste plate «Pønk, rock & harde kår» (2021) fortsatte bandet å skrive på sin karakteristiske personlige måte med låter om ekteskap, venner som mister foreldre, barn, ja rett og slett voksenlivet som banker på døren, og man kan nesten spørre seg om gjengen i Oslo
Ess har blitt voksne:

– Har vi blitt voksne? Nei, voksne blir vi nok aldri. Vår generasjon blir jo ikke det har det vist seg. Og vi har jo brukt et helt liv på å profesjonelt prøve å unngå såkalte voksenpoeng. Men vi finner oss selv stadig oftere i situasjoner hvor vi må late som om vi er voksne. Det er veldig interessant og vi følger med på utviklingen med argusøyne og skeptiske briller godt nedpå nesa. Neida. Men vi har alltid sunget om livene våres og det som står oss nært, og denne gangen ser livene våres omtrent sånn her ut, skriver gjengen i Oslo Ess.