Livestock under pandemien

Vi tar et tilbakeblikk på festivalene under 2020 og 2021. Etter en stor helomvending i samfunnet var det langt fra sikkert at det ble festival på Stormoen. Men, med en sterk arrangørgruppe og to flinke festivalsjefer, så ble det likevel stemning i skogen.

Tilbakeblikk fra de siste to årene

Livestock 2020

Pandemi og avlysning

Etter at Norge ble stengt ned den 13. mars 2020, så gikk det ikke lang tid før det var et faktum. Flere og flere festivaler og andre kulturarrangementer meldte avbud på grunn av pandemien og Livestockfestivalen 2020 ble avlyst den 25. april. Hva skulle skje med kulturlivet nå?

Men, etter mange runder med regeldefinering og avveininger internt, så ble det besluttet at noe måtte skje på Stormoen likevel. Svaret ble å arrangere en mini-konsert med et begrenset antall publikum, der godt smittervern var sentralt for gjennomføringen. Konseptet «Helaften i skogen» ble født.

Det var noen krevende måneder med mye uvisshet før vi fikk klare retningslinjer for festivalsommeren. Jeg er veldig takknemlig for at Livestock har så forståelsesfulle samarbeidspartnere og publikum, som viste oss tålmodighet til vi fikk brikkene på plass – og kunne annonsere Helaften i Skogen.

Lise-Linn Hjertås Carlsen, Festivalsjef 2020

Resultatet ble en intimkonsert som ingen av oss i arrangørgruppa hadde sett maken til før. Festivalsjefen for 2020, Lise-Linn Carlsen, oppsummerer det slik:

Restriksjonene gjorde at vi måtte tenke nytt. Festivalen ble mindre i størrelse, men arrangørgruppa skapte en magisk opplevelse i skogen.

Lise-Linn Hjertås Carlsen, Festivalsjef 2020

Ved å kombinere den enkle skjønnheten i skogen, sammen med lys og briljante artister, så ble Livestock 2020 en opplevelse vi ikke kommer til å glemme. På programmet sto selveste Jarle Bernhoft og hans gitar, samt bluegrass-bandet Bare Fjas og Blågras. Vi fikk også en liveopptreden av den lokale podcasten Alvdalspodden. Opplev stemingen i aftermovien under.


Livestock 2021

Blir det festival?

Helaften i skogen ble en suksess! Vi tok læringen fra mini-festivalen i skogen og rettet øynene våre mot 2021. Det var satt at det kom til å bli vanlig festival sommeren 2021 og arrangørgruppa begynte planleggingen allerede høsten 2020. Men, etterhvert som året gikk så ble smittetallene bare høyere og høyere. Landet gikk i november ned i en ny lockdown og det så mørkt ut for at vi kunne arrangere en ny festival. Innad i arrangørgruppa ble det også foretatt et generasjonsskifte, da flere av veteranene takket av og nye krefter kom inn. Da 2020 ble til 2021 var det fremdeles usikkert om vi kunne avholde en vanlig festival. Når våren kom og ting åpnet sakte men sikkert opp igjen, så ble det besluttet å holde et lignende arrangement som fjoråret – bare utvidet. De nasjonale retningslinjene åpnet for at man kunne ha 3 x 200 gjester på et slik event og det ble derfor besluttet at vi skulle holde tre konserter: en for de minste, en for ungdommen og en for de voksne. Rett og slett en Heldag i skogen!

Meg og kammeraten min sørget for engasjerende underholdning for de minste. Chris Holsten vartet opp med disco-tunes og stemning, og ble akkompagnert av TuVeia. Vi fikk også besøk av de lokale heltene i Travellin’ Imbesiles samt at podcasten Alvdalspodden gjorde et solid comeback fra året før. Dette resulterte i en feststemt kveld der man fikk svinget og sosialisert seg, etter en lang vinter med sosial nedstenging. Bare se for deg selv, i videoen under.

Veien videre

Også er vi endelig her. De siste to årene har vært kravstore, men det har latt oss gå tilbake til røttene våre og hjulpet oss å definere hva slags festival vi ønsker å være. 2020 og 2021 har på mange måter vært en pustepause for mange i arrangørgruppa, men også vært en stor omveltning i forhold til hva vi er vant med. Nå kan vi bruke tidligere erfaringer kombinert med hva vi har lært de siste to årene, og bruke det som grobunn til å bygge Livestock til nye høyder.

Livestock 2022 er under full planlegging og det blir mye gøy, med både mimring, gamle kjente, nye artister og mange flere overraskelser.

Livestock 2022 skal uten tvil bli et 15-årsjubileum verdig! Jeg vil ikke røpe for mye nå, men jeg har stor tro på at publikum vil like våre nye planer og den retningen arrangørgruppa nå tar festivalen. Jubileet vil sette pris på alt festivalen har vært, men viktigst av alt rette blikket fremover og vise at Livestock er sulten på mer.

Sunniva Brennmoen Strypet, Festivalsjef

Vi gleder oss til å se dere alle igjen på Stormoen 8. til 10. juli.