Lokalbandet First Blood til Livestock: – Kjempetøft

Rockebandet First Blood fra Tynset skal opptre på Livestock for første gang. Bandet vil rocke Stormoen med en blanding av både coverlåter og originallåter.

10. klassingene skal virkelig få sitt store gjennombrudd på Stormoen i sommer. De beskriver den kommende opptreden som deres største høydepunkt musikkmessig.

Rockebandet består av Eirik Tangen på gitar og vokal, Lasse Lindberg er bak trommesettet og trommestikkene. Siste medlem er bassisten Hugdal og forteller følgende om sommerens opptreden:

– Det er kjempekult at vi som er så unge kan spille på en så stor scene.

– Det blir kjempetøft, legger trommis Lindberg til.

Deres største konsert

De gjorde sin første store konsert under Byfesten på Tynset i fjor sommer og er i skrivende stund aktuell med UKM-deltakelse. Likevel ser de på denne muligheten som deres største konsert og opplevelse.

– Vi har tidligere spilt flere småkonserter, men Livestock blir absolutt vår første store konsert, sier Lindberg på trommer.

Foo Fighters, AC/DC og Thin Lizzy er noen av guttas inspiratorer. De har likevel sin egen vri på sine låter. Ungguttene forteller videre at de gleder seg til å opptre på den store scenen og møte store band og artister som Åge Aleksandersen og Sambandet samt Kvelertak.

– Viktig å løfte fram unge, ambisiøse musikere

Festivalsjef Siri Hafstad Eggset mener det er viktig å løfte fram unge, ambisiøse musikere. Hun sier – jeg tror nok at Livestock kan bidra med et motovasjonsboost hos dem, for man får prøvd seg i en ekte festivalsetting med profesjonell sceneproduksjon.

– Livestock satser alltid på en kombo av lokale og gjerne unge band på scena, sammen med større nasjonale artister. Det er dette vi virkelig brenner for, og dette er noe av det jeg liker aller best med Livestock. Da jeg hørte om den seriøse gjengen i First Blood som virkelig vil noe med musikken, var det ingen tvil om at vi ville ha dem på scena i år.