SKAAR til Livestock: – Spinnvillt bra live

Skaar spiller på Livestockfestivalen 12.-14. juli 2024

I løpet av de siste par årene har Hilde Skaar fra Stord for alvor begynt å posisjonere seg som et av de aller mest spennende popartistene her til lands.

I 2020 slapp SKAAR sin debut-EP «The Other Side Of Waiting». Denne ble nominert til både Spellemannsprisen i kategorien «Årets pop», og «Årets nykommer». Året før var hun også nominert som «Årets nykommer» på P3Gull og i forbindelse med den kritikerroste opptredenen sin på by:Larm i 2020 ble hun også nominert til «Årets stjerneskudd».

– Livestock har hatt lyst til å booke SKAAR lenge, så jeg er utrolig glad for at også denne bookinga klaffet i år. SKAAR er en av de mest spennende artistene vi har innenfor popsjangeren for tida, og de siste årene har hun virkelig tatt steget opp blant de største artistene her til lands. Hun og bandet er spinnvillt bra live, så dette blir en høydare, sier festivalsjef Siri Hafstad Eggset.

SKAARs teft for melodier, relaterbare tekster, sterke vokal og fengslende scenetilværelse har gjort at hun også har vekket interesse internasjonalt og har blitt booket til prestisjefulle bransjefestivaler som Eurosonic i Nederland. Men da verden gikk i lockdown, ble konsertplanene lagt på is, og hun ga ut den akustiske låtsamlingen «Waiting». Denne utgivelsen viste et mernedpå og sårt lydbilde fra artisten som ble kjent for sine storslåtte poplåter.

– I det nye albumet sitt «Mad Woman» tar hun et oppgjør med begrepet «gærne damer», og Livestock drives av ei arrangørgruppe bestående av blant annet mange «gærne damer», og nettopp derfor syns jeg at SKAAR passer litt ekstra godt inn på Livestock i år, sier festivalsjefen med et glimt i øyet.