Staut og Jegerpodden til Livestock

Nå kan Livestock med glede presentere Staut som fjerde artist til Livestocks jubileumsår, i tillegg til den populære podcasten Jegerpodden.

Med kombinasjonen fengende melodier, sterke og gode tekster, særdeles dyktige musikere og ikke minst et voldsomt driv og energi på scenen, har gjengen fra Valdres vokst seg opp til å bli en av de absolutt ledende i sin sjanger. Og til sommeren kommer de til Livestock.

– Vi gleder oss til at Staut gjester Livestock til sommeren! Gjengen fra Valdres kan kunsten å kombinere bygdelyrikk, allsang, gode melodier og feststemning, sier bookingsjef Ola Brandsnes Vårtun.

Staut har både gullplater og førsteplass på albumlista å vise til, samt en flere år lang turnéliste og et antall konserter som få andre band i Norge kan matche. Det har vært store og profilerte TV-opptredener, en solid rekke radiolistinger, og ikke minst: kvalitet hele veien.

I fjor slapp de albumet Makalaus, og det til fantastiske kritikker. Dagbladet trillet terningen til en femmer, og slo fast at dette er «Springsteen på valdresmål» og albumet er “En festblankett fra dalens beste musikalske ambassadører.»

– Det er liten tvil om at dette blir en konsertopplevelse som like godt treffer ung og gammel i by og bygd, konstaterer Brandsnes Vårtun.

Liveinnspilling med Norges største jaktentusiaster 

Jegerkameratene Jon Inge Vik og John Petter Mellingen kommer også til Livestock 2022. De står bak podkasten Jegerpodden, som er Norges største podkast for jegere. I løpet av de siste årene har podkasten blitt en felles lyttepost for de som har et hjerte som banker ekstra for jakt. På scenen har de med seg den nybakte jegeren og trubaduren Magnus Hestegrei.

– Jegerpodden har i likhet med mange Østerdøler en enorm lidenskap for skogen, fjellet, naturen og jakt. Vi vet at mange jaktinteresserte lytter til Jegerpodden, så dette tror jeg vil bli midt i blinken, sier festivalsjef Sunniva Brennmoen Strypet. 

I skogen på Stormoen vil Jegerpodden spille inn en podkast-episode live for publikum. Det vil også være med en Østerdøl som gjest. Hvem dette kommer til å være, er hittil ikke avgjort.

– Kjenner du noen med en god jakthistorie eller to? Har du et ønske til hvem gjesten skal være, så er du hjertelig velkommen til å sende inn ditt forslag. Send oss epost på sunniva@livestockfestivalen.no, med navnet på personen og hvorfor du mener hun eller han er en person Jegerpodden bør ta en prat med, oppfordrer Brennmoen Strypet.

Med dette slippet er fire artister og én podkast bekreftet til Livestock 2022.