To band med lokal tilhørighet returnerer til Livestock

Funky Fjellfolk er klar for å blåse liv i frosne nord-østerdøler for femte gang når 15 band skal stå på scenene på Stormoen under 15-årsjubileumet. Det samme gjør Ask Carol, som skal opptre på festivalen for tredje gang.

– Med dette slippet har vi en fullverdig line-up for årets festival som igjen er fullskala. Det blir et sterkt utvalg av musikere som dekker hele spekteret fra hard pønkrock til fengende pop. Vi ser fram til en real folkefest på årets Livestock! jubler festivalsjef Sunniva Brennmoen Strypet

Funky Fjellfolk er et band satt sammen av et knippe dyktige musikere fra Rendalen i sør til Røros i nord. Bandet hadde sin debut under Livestock i 2013, og blåste da liv i frosne nord-østerdøler med energisk funk, soul og disco.

– Jeg var på Paul McCartney-konsert i Telenor Arena tirsdag. Dette sto ikke tilbake for den. Jeg synes dette var bedre, uttalte en festivalgjenger i 2015. Det sier det meste.

Siden har Funky Fjellfolk spilt på Livestock fire ganger, hvor de selv sier at høydepunktet var samarbeidet med Frode Alnæs i 2017. De er vel nesten som et husband å regne og en garantist for fantastisk stemning!

Ask Carol serverer låter som ingen har makne av

Man kan vel trygt si at Ask Carol er et band med en noe annen musikalsk stil enn Funky Fjellfolk. Det de har til felles er at de begge har spilt på Livestock tidligere, og har lokal tilhørighet.

Med duoens stemme og lyd virker det heller som de er fra garage-rocka Detroit enn vesle vinterkalde Tynset, hvor Karoline utfolder seg med bad-ass gitar, bass og perk i henda. Sammen med trommis/gitarist/keyboard/sampler og Trondheimstrønder Ask utvikler de, ved hjelp av kraftig stemmegave kledd i ren og mørk indie-grunge, låter som ingen har makne av.

Med 6 singler og en fem-spors EP på Spotify siden den NRK A-listede singledebuten «Nobody Knows» i 2017 til fjorårets «Darkest Hour», er det også fascinerende at debutkonserten ble holdt i Korea ́s hovedstad Seoul og at de nærmest spiller like mye i Asia som i Norge. Men nå kommer de til Stormoen!

Etter nesten to år med Covid-restriksjoner, er Ask Carol nå klar for veien igjen, og vi ser frem til mye turnévirksomhet for den høy-energiske power-duoen i året som kommer.

RETURNERER: Ask Carol skal stå på scenen på Livestock for tredje gang.